Italia, destinația perfectă pentru concediu

În acest articol vreau să vă povestesc cum a fost și unde mi-am petrecut concediul din această vară. Pentru că sunt fascinată de tot ce ține de Italia, începând cu stilul lor de viață și până la peisajele care îți încântă ochii și îți mângâie sufletul, sigur că am ales această destinație. Am mai fost și înainte, dar de această dată parcă am găsit-o mai frumoasă și plină de viață. Italia este o țară pe care o poți vizita oricând, pentru că de fiecare dată vei găsi locuri și lucruri noi. Mai jos aveți o listă cu orașele vizitate.

Desenzano del Garda

Primul oraș vizitat a fost Desenzano del Garda, o destinație de vacanță populară din Europa de Sud, datorită priveliștii sale frumoase spre Alpi și pentru viața de noapte de pe malul sudic al lacului de Garda. Aici m-am plimbat prin numeroasele piețe ce sunt interconectate. Și bineînțeles, dacă dorești să te relaxezi, te poți delecta cu un Aperitivo Italiano la o terasă.

Sirmione del Garda

A doua destinație a fost Sirmione. Am ajuns aici luând feribotul din Desenzano del Garda. O peninsulă cu un peisaj superb și cu o mulțime de gelaterii încă din port, motiv pentru care nu te poți abține de la o înghețată delicioasă și gigantică. După ce am savurat înghețata m-am pierdut pe străduțele înguste admirând arhitectura orașului până am ajuns la plaja Jamaica. Aici am stat o parte a zilei, am făcut plajă, m-am relaxat și am admirat peisajul superb.

Verona

Următorul obiectiv a fost să vizitez Verona, un oraș vechi, cu o istorie bogată ce m-a lăsat plăcut impresionată. Aici am vizitat Arena di Verona, unde vă recomand să mergeți de dimineață pentru a economisi timp, deoarece se stă cam mult pentru biletele de intrare. Arena se află în uz și este una dintre cele mai importante scene de spectacole de operă.

Pentru că Verona este recunoscută ca orașul dragostei nu putea să lipsesca de pe listă să vizitez Casa Julietei, unde încă de la intrare pereții sunt acoperiți cu bilețele de dragoste lipite cu atenție cu gumă de mestecat. Un loc frumost de vizitat pentru îndrăgostiți. Vă las mai jos câteva poze să vă convingeți.

P.S. Dacă nu mergeți cu mașina personală și vreți să vizitați mai multe orașe vă recomand să călătoriți cu trenul. Nu este costisitor, este rapid și foarte confortabil.

Pentru că m-a impresionat foarte mult Veneția, o să scriu un articol doar depre aceasta și o să atașez mai multe pozeee. Vă îmbrățișez și vă doresc un început de săptămână cât mai productivă!

2 Replies to “Italia, destinația perfectă pentru concediu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *