Parcă nimic nu mai e la fel…

Am impresia că nu mai e ca altădată. Am impresia că a dispărut magia sărbătorilor. Lumea e preocupată mai mult de cadouri, să fie casa cât mai împodobită cu luminițe, nu cumva să rămană în urmă față de vecin, să se pregătească cât mai multe feluri de mâncare, să postăm cât mai multe poze pe internet, dar nu aceste lucruri fac Crăciunul fericit. Crăciunul e despre a dărui mai mult decât lucruri materiale, mai mult decât luminițe și zâmbetele false în pozele de pe internet.

În ajunul Crăciunului aș vrea să o văd pe mama stând, să bea un ceai liniștită, nu să fie stresată că mai are nu știu câte feluri de mâncare de pregătit. Ar fi mult mai frumos să petrecem acel timp în familie, să jucăm diferite jocuri, să ne uităm la un film despre Crăciun, să spunem povești și să povestim intamplări amuzante de când eram mici. Crăciunul e despre familie. Atunci ne adunăm din toate colțurile pentru a ne incarcă bateriile cu dragoste și afecțiune care ne lipsește prin lume.

Pentru mine Crăciunul semnifică bunătate, familie, relaxare, povești spuse la gura sobei, iubire și mirosul de brad. Ar trebui mai mult să ne preocupe lucrurile mici, care de fapt sunt cele mai importante. Ar trebui să valorificăm mai mult timpul din preajma sărbătorilor. Să fim mai buni și să arătam celor dragi cât de importanți sunt pentru noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *