O zi plină de energie cu un mic dejun sănătos

Mi-am propus ca în rutina mea zilnică, printre muncă, facultate, sală și alte activități să nu sar peste micul dejun. Inanite se întâmpla ca prima mea masă să fie pe la ora 12:00-13:00 chiar dacă eram conștientă că nu e un lucru tocmai bun pentru mine. Ca să nu sar cumva peste această masă am găsit câteva idei de mic dejun sănătos pe care mi-l pregătesc seară, iar peste noapte îl las la frigider. Este simplu de pregătit, sănătos și gustos.

Ca ingredient principal mi-am ales fulgi de ovăz, deoarece aceștia îmi oferă sațietate pe tot parcursul zilei, am energie și mă ajută să îmi duc la bun sfârșit toate activitățile. Îl poți servi acasă, dar dacă ești pe fugă îl poți servi chiar și la birou înainte de cafea. Perntru prepararea acestui mic dejun ai nevoie ca recipient un borcănaș sau o caserolă mai mică, iar rețeta o găsiți mai jos.

Ingrediente:

  • 40 g (1/2 cană) fulgi de ovăz;
  • 100 ml lapte cu grasime redusă;
  • 50 g (2 linguri) iaurt natural sau grecesc;
  • 1/2 banană, feliată;
  • 15 grame de nuci;
  • 1 linguriță de miere.

Mod de preparare:

  1. Adaugă toate ingredientele cu excepția banenei și nucilor.
  2. Amestecă ingredientele.
  3. Adaugă banana și nucile.
  4. Pune un capac peste și lasă peste noapte la frigider.
  5. Poftă buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *